Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 decembrie 2015, 12:17 Actori views 8648
Primul post de salvatori şi pompieri voluntari a fost deschis în nordul țării (Video)
18 decembrie 2015, 12:17 Actori views 8648

Primul post de salvatori şi pompieri voluntari a fost deschis în nordul țării (Video)

Primul post de salvatori şi pompieri voluntari a fost lansat în localitatea Terebna din nordul ţării. Staţia de pompieri a fost inaugurată pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a beneficia de asistenţă neîntârziată în situaţii de risc. Astfel, 22 de salvatori şi pompieri voluntari vor interveni la incendii şi situaţii excepţionale în localitatea de baştină. Peste 1.300 de localnici vor beneficia de siguranţă în situaţii de risc.

Pompierii vor interveni în caz de necesitate pentru a reuşi localizarea incendiilor în timp record. Deschiderea primului post de pompieri voluntari a fost posibilă datorită programului de consolidare a serviciului salvatori şi pompieri în localităţile rurale. Proiectul prevede lansarea unor staţii de salvatori în localităţile îndepărtate de subdiviziunile Serviciului Situaţii Excepţionale, pentru a reduce timpul de răspuns la intervenţii şi asigurarea securităţii cetăţenilor din satele Moldovei.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a oferit o autospecială de intervenţie pentru ca angajaţii staţiei să poată activa. Mai mult, opt pompieri profesionişti vor susţine colegii civili intrând în ture de serviciu. Salvatorii şi pompierii voluntari vor stinge incendii, vor interveni la descarcerare în accidente rutiere şi vor promova mesajul de prevenire a situaţiilor de risc.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

pompieri , salvatori , securitate , voluntari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
197 locuitori

Anini este un sat din cadrul comunei Lăpuşna, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 197 de oameni. Satul Anini a fost întemeiat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.