Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 mai 2020, 11:56 views 3463
În Grătiești se încearcă lichidarea gropii de gunoi ilegale
25 mai 2020, 11:56 views 3463

În Grătiești se încearcă lichidarea gropii de gunoi ilegale

Am adunat gunoiul și l-am ascuns sub... covor. La figurat vorbind, așa a procedat primarul comunei Grătiești din municipiul Chișinău, Victor Mardare, în încercarea de a lichida gunoiștea dintr-o fîșie de pădure.

Ploile l-au împiedicat să-și ducă lucrul pînă la capăt, se justifică edilul. La începutul lunii mai, echipa noastră de filmare a înregistrat un material despre gunoiștea ilegală din apropierea comunei Grătiești, relatează publika.md

Atunci primarul a spus că nu știe nimic despre ea. După două săptămîni, se vede că gunoiul a fost curățat, iar pe alocuri, el a fost pur și simplu acoperit cu crengi.

Primarul de Grătiești spune că lucrările nu au fost finalizate din cauza ploilor. "Săptămîna aceasta am vizitat zona. Au fost implicate trei unități de transport și trei lucrători. Au fost scoase de acolo șase camioane de gunoi. Munca s-a oprit din cauza ploii. - Cînd veți relua lucrările? - Nu pot spune. Imediat ce va apărea posibilitatea de a folosi tehnica".
"Vom urmări acest caz. Gunoiștea trebuie lichidată pînă la 30 iunie", a declarat șeful Inspectoratului pentru protecția mediului, Lilian Munteanu.

Amenda pentru persoanele fizice pentru aruncarea gunoiului în locurile neautorizate este de 1200 de lei, pentru persoanele juridice - pînă la 9 mii de lei. Potrivit inspectorilor de mediu, în acest caz la Grătiești nu au fost aplicate pedepse.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Gunoiște

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
5054 locuitori

Cişmichioi este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cişmichioi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 108 km de municipiul Comrat și la 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5054 de oameni. Satul Cişmichioi a fost întemeiat în anul 1809.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.