Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 noiembrie 2015, 11:10 views 10312
Tinere şi talentate, două speranţe ale satului Răspopeni
17 noiembrie 2015, 11:10 views 10312

Tinere şi talentate, două speranţe ale satului Răspopeni

Aşa ar putea fi apreciate două eleve de la liceul teoretic din satul Răspopeni, raionul Şoldăneşti. Fetele studiază în clasa a XII-a. Una din ele are o voce frumoasă, iar alta pictează. Sunt bune prietene şi nu se despart nici la ore.

Dorina pictează cu multă pasiune. Ea crede că a moştenit talentul de la mama sa. Dar recunoaşte că fără muncă asiduă nu ar fi reuşit să înregistreze performanţe.

Tânăra pictoriţă spune că desenul este cea mai îndrăgită ocupaţie a ei. Atunci când se simte fericită sau tristă, dânsa ia creionul şi desenează.

Dorina susţine că ar fi bine ca arta plastică să fie predată şi în clasele liceale. Asta pentru că la hotarul dintre adolescenţă şi maturitate, elevii au alte idei şi viziuni, mai mature, iar desenele lor sunt mai reuşite.

O altă tânără cu predilecţii deosebite pentru artă este Nina Artin, colega de bancă a Dorinei. A debutat pe scena satului încă în frageda copilărie. Conducătoarea artistică îi observase de timpuriu talentul şi o implica în toate activităţile culturale desfăşurate în sat. Nina a participat la un şir de concursuri naţionale şi internaţionale. Acasă mereu s-a întors cu premii, ocupând locuri de frunte.

Administraţia liceului se mândreşte cu reuşitele discipolelor.

Satul Răspopeni a lansat în lume mai multe talente: pictori, doctori în ştiinţe, interprete, medici. Fără doar şi poate că Nina şi Dorina vor completa lista acestor personalităţi.

Sursa: stirilocale.md

Cuvinte cheie:

pictura , tineret , talent

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
40 locuitori

Tomeştii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 40 de oameni. Satul Tomeștii Vechi a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.