Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 iunie 2016, 11:45 views 8448
Poveste din lemn creată de copiii din Poiana
13 iunie 2016, 11:45 views 8448

Poveste din lemn creată de copiii din Poiana

Chiar dacă e vacanță și nu mai merg la lecții, copiii din Poiana, raionul Şoldăneşti, spun că tot vor merge la școală. Aici e locul perfect pentru odihna estivală. În curtea școlii au tot ce-și poate dori un copil: scaune, foișor umbros, scrînciobe – toate create cu mîinile lor.

Elevii Gimnaziului Poiana din raionul Șoldănești și-au creat propria poveste. Împreună cu profesorul de educație tehnologică, copiii au amenajat în curtea școlii un foișor, cîteva scrînciobe și scaune, construite cu propriile mîini din materiale accesibile - crengi şi buturugi.

Dascălul le-a propus elevilor din clasele a V-a - a IX-a să facă teritoriul şcolii mai atrăgător. Elevii au fost receptivi, au căutat materialele necesare și timp de cîteva luni și-au transformat visul în realitate. Fiecare copil își avea rolul său. Băieții tăiau, șlefuiau lemnul, iar fetele îl vopseau cu lac.

Activitatea elevilor nu a trecut neobservată de profesorii din școală. Colegii lui Valeriu Reu sînt încîntați de realizarea discipolilor. Ei se mîndresc că povestea din curtea școlii lor este o premieră pentru instituțiile de învățămînt din raion. Mai mult, administrația școlii i-a promis lui Valeriu Reu să-i restituie cei peste 1000 de lei, cheltuiți din propriul buzunar pentru materialele de construcție.

La Gimnaziul din Poiana învață peste 80 de copii.

 

Sursa: cuvintul.md

Cuvinte cheie:

scoala , sat , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
1322 locuitori

Victorovca este un sat din cadrul comunei Ciobalaccia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1322 de oameni. Satul Victorovca a fost menționat documentar în anul 1865.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.