Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 iunie 2022, 12:15 views 1521
Alertă: Pe plaja de la Vadul lui Vodă a fost identificat vibrionul de holeră
Foto: noi.md
20 iunie 2022, 12:15 views 1521

Alertă: Pe plaja de la Vadul lui Vodă a fost identificat vibrionul de holeră

Vibrionul de holeră a fost depistat pe plaja de la Vadul lui Vodă. Autoritățile îndeamnă populația să fie prudentă și afirmă că dacă cetățenii fac băi în zonă, ar putea suporta urmări.

Anunțul a fost făcut de șeful Direcției Sănătate, Boris Gîlca. Potrivit lui, specialiștii Centrului de Sănătate din capitală preiau constant probe din spațiile de agrement.

„În perioada estivală, Centrul de Sănătate Publică Chișinău examinează și preia studii de santinelă referitor la bazinele acvatice. Conform ultimelor probe, la plaja de la Vadul lui Vodă s-a depistat vibrionul de holeră. Cei care fac plajă și se vor scălda, să asculte de sfatul medicilor. După baie, să facă și duș. Să rămînă în alertă referitor la posibile urmări”, a declarat Gîlca.

Vibrionul de holeră este o bacterie gram-negativă, în formă de virgulă. Conform specialiștilor, unele tulpini ale aceste bacterii reprezintă agentul etiologic al holerei.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
14 locuitori

Valea este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 14 oameni. Satul Valea a fost menționat documentar în anul 1814.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.