Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 decembrie 2018, 12:00 views 16057
Evghenii Șevciuk a fost condamnat la 16 ani de închisoare
22 decembrie 2018, 12:00 views 16057

Evghenii Șevciuk a fost condamnat la 16 ani de închisoare

Fostul lider separatist de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru luare de mită în proporții deosebit de mari și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Împotriva politicianului au fost instituite cinci cauze penale. Acesta a părăsit teritoriul transnistrean în vara anului trecut, scrie rbc.ru.

Așa-zisa curte supremă din stânga Nistrului a anunțat verdictul fostului șef, Evgheni Șevciuk.

Fostul lider separatist de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, în absență, a primit 16 ani de închisoare.

În plus, conform deciziei instanței, politicianul va trebui să plătească o amendă de 600 de milioane de ruble transnistrene. (aproximativ 36,7 milioane de dolari).

Împotriva lui Șevciuk au fost instituite cinci cauze penale- două dintre ele s-au referit la mituire, alte trei - depășirea atribuțiilor de serviciu.

În iunie, Șevciuk a fost, de asemenea, acuzat de „contrabanda de mărfuri peste frontiera de stat" și de "deturnarea fondurilor populare".

Sursa: unimedia.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1581
Populația:
3519 locuitori

Fundurii Vechi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Fundurii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Glodeni și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3519 oameni. Satul Fundurii Vechi a fost menționat documentar în anul 1581.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.