Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 decembrie 2016, 11:45 views 6638
În Transnistria au loc alegeri prezidențiale
11 decembrie 2016, 11:45 views 6638

În Transnistria au loc alegeri prezidențiale

Duminică, 11 decembrie, în regiunea separatistă transnistreană au loc aşa-zisele alegeri prezidenţiale. Şase pretendenți concurează la funcția de așa-zis „președinte" al Transnistriei.

Astfel, candidează actualul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, care concurează pentru un al doilea mandat, preşedintele sovietului suprem, Vadim Krasnoselski, reprezentant al Partidului Obnovlenie controlat de holdingul Sheriff.

În cursă au mai fost înregistrați liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, procurorul regiunii separatiste, Alexandr Deli, care a fost ministru al justiției în primii ani ai mandatului lui Evgheni Șevciuk, directorul filialei de la Tiraspol a „Academiei Juridice din Odesa", Vladimir Grigoriev; şi Irina Vasilachi, care oficial nu are un loc de muncă.

De notat că iniţial în cursă au fost înscrişi şapte candidaţi. Totuşi, la scrutin vor participa doar șase, pentru că fostul așa-zis ministru de interne și șef al vămii, Ghenadi Kuzmiciov, a fost scos din cursă de Curtea Supremă de la Tiraspol, pe motiv că ar fi încălcat regulile din campania electorală.

Potrivit datelor comisiei electorale de la Tiraspol, numărul locuitorilor regiunii transnistrene cu drept de vot este de 417.022. Cifra este însă contestată, mulţi afirmând că în regiune nu locuiesc mai mult de 350.000 de oameni, inclusiv copiii.

Pentru validarea aşa-ziselor alegeri este necesară o prezenţă de 25 la sută. Pentru victoria din primul tur candidatul are nevoie de susținerea a 50 la sută + un alegător.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , alegeri , președinte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
4057 locuitori

Volintiri este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Volintiri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4057 de oameni. Satul Volintiri a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.