Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 503 Vizualizări

Iluminatul stradal în satul Sireți a fost modernizat


La data de 11 noiembrie, curent, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor efectuate în cadrul proiectului ,,Reconstrucția și modernizarea sistemului de iluminat stradal în s. Sireți și construcția unui parc fotovoltaic cu puterea de 20 kW", din satul Sireți, raionul Strășeni. Proiectul este susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte Pilot.

Valoarea totală a proiectului constituie 5 423 528,98 lei - resurse financiare care au contribuit la modernizarea și extinderea a sistemului de iluminat public (SIP), prin utilizarea a corpurilor de iluminat de tip LED, inclusiv echipament și utilaj necesar pentru crearea infrastructurii în vederea funcționării SIP, cît și construcția unui parc fotovoltaic prin instalarea a 72 panouri solare fotovoltaice mono cristaline cu puterea totală de 20 kW.

Pe perioada implementării, beneficiarului i-a fost asigurată asistența tehnică ce a inclus raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Reamintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Cuvinte cheie:

iluminat stradal , modernizare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cociulia Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
219 locuitori

Cociulia Nouă este un sat din cadrul comunei Băiuş, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Cociulia Nouă a fost înființat în anul 1930.

Citeşte mai departe