Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 iunie 2015, 10:00 views 9561
A fost dat în folosință drumul care face conexiunea dintre două sate și capitală (FOTO)
Foto: moldpres.md
13 iunie 2015, 10:00 views 9561

A fost dat în folosință drumul care face conexiunea dintre două sate și capitală (FOTO)

Drumul local L452 care face conexiunea dintre satele Scoreni (Străşeni) şi Malcoci (Ialoveni) cu ieşire spre traseul internaţional ChişinăuLeuşeni a fost dat în folosinţă. O comisie de recepţie a semnat ieri actele de finalizare a lucrărilor de construcție a tronsonului, transmite MOLDPRES.

Drumul cu o lungime de 6,2 km a fost construit în cadrul unui proiect aplicat la Agenția de Dezvoltare Regională Centru de către Primăria satului Scoreni. Acest proiect regional este important pentru localnici, deoarece conectează sate din două raioane diferite, iar Scoreni va avea acces direct la traseul internaţional Chişinău-Leuşeni cu trecere prin Malcoci.

Lucrările de construcție a drumului au fost finalizate încă la sfîrșitul anului trecut, însă acesta nu a fost dat în exploatare pînă nu a fost monitorizat pe timp de iarnă. Costul total al proiectului a constituit 31,5 milioane de lei, bani alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională.

Autoritățile locale din Scoreni au inițiat deja deschiderea unei rute directe Scoreni-Chișinău, care va circula pe noul drum. Astfel, localnicii vor ajunge de două ori mai repede în capitală, economisind timp şi bani pentru călătorie.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , drum , exploatare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
231 locuitori

Beleuți este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de locuitori. Satul Beleuți a fost menționat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.