Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 februarie 2015, 12:12 views 11982
Unele raioane din R.Moldova ar putea obţine statut nou
Foto: tv7.md
12 februarie 2015, 12:12 views 11982

Unele raioane din R.Moldova ar putea obţine statut nou

Raioanele care au o importanţă deosebită în domeniul economiei naţionale, precum şi pentru istoria sau cultura statului, ar putea obţine prin lege statut de raion etnic-cultural. O iniţiativă în acest sens a fost avizată miercuri, 11 februarie, de Comisia protecţie socială, sănătate şi familie.

Deputatul Oleg Reidman, autorul proiectului, a dat exemplul raionului Taraclia, care este un centru recunoscut al bulgarilor din Republica Moldova.

Potrivit parlamentarului, actualmente doar satelor şi oraşelelor li se poate atribui statut de centru istoric sau centru cultural, nu şi raioanelor, iar acest lucru este discriminatoriu.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Moldova , localitati , lege

Comentarii

 (1)
  • #1 kkk Răspunde Citează selecţia
    Странным образом исчез мой комментарий к данной теме. С чего бы это? Работает цензура, как в "Панораме" Чубашенко?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1137 locuitori

Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.