Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 iulie 2022, 15:30 views 1868
Republica Moldova, cea mai iubitoare de pace țară din Eurasia
Foto: Unsplash
21 iulie 2022, 15:30 views 1868

Republica Moldova, cea mai iubitoare de pace țară din Eurasia

Moldova s-a clasat pe locul 62 din 163 de ţări în Global Peace Index, elaborat anual de Institutul pentru economie globală şi pace.

Potrivit Infotag, republica a coborît cu trei poziţii faţă de anul trecut, transmite stiri.md.

Studiul spune că Moldova "continuă să fie cea mai paşnică ţară din Eurasia pentru al 15-lea an la rînd (12 ţări din fosta URSS, cu excepţia statelor baltice - "I.").

Potrivit experţilor Institutului, izbucnirea războiului dintre Ucraina şi Rusia a avut un impact semnificativ asupra ţărilor vecine, inclusiv asupra Moldovei.

"Acesta este cel mai puţin paşnic an din Moldova din 2017, cu o deteriorare suplimentară aşteptată anul viitor, ca urmare a războiului ruso-ucrainean", notează studiul.

Islanda se află în fruntea clasamentului ani la rînd, urmată de Noua Zeelandă, Irlanda, Danemarca şi Austria. Şi încheie clasamentul asemenea ţări "neiubitoare de pace" precum Sudanul de Sud, Rusia, Siria, Yemen şi Afganistan. 

Romînia este pe locul 31, iar Ucraina pe locul 153.

 


 

Cuvinte cheie:

Moldova , dragoste de pace , top , Eurasia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
153 locuitori

Grigorăuca este un sat din cadrul comunei Bădiceni, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Soroca și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 153 de oameni. Satul Grigorăuca a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.