Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 iunie 2022, 14:30 views 1346
Țara noastră va beneficia de un grant pentru creșterea productivității agricole
Foto: trm.md
08 iunie 2022, 14:30 views 1346

Țara noastră va beneficia de un grant pentru creșterea productivității agricole

Țara noastră ar putea beneficia de un grant în valoare de 3,105 milioane de dolari în cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova”. Comisia politică externă și integrare europeană, Comisia economie, buget și finanțe și Comisia agricultură și industrie alimentară au decis, în ședințele de astăzi, să propună plenului Parlamentului ratificarea Acordului de Grant dintre țara noastră și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).

Banii vor fi utilizați pentru atenuarea degradării terenurilor și creșterea productivității agricole. Cea de-a patra finanțare din cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova” are mai multe componente: fortificarea capacităților Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerului Mediului, granturi pentru fermieri și suport pentru reabilitarea fîșiilor forestiere de protecție.

Acordul de grant urmează să fie implementat pînă la sfîrșitul anului 2024.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
1286 locuitori

Drăgușeni este un sat din cadrul comunei Bobeica, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Hîncești și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1286 locuitori. Satul Drăgușeni a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.