Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 7753 Vizualizări

Numărul localităților care condamnă unionismul a ajuns la 217


Numărul localităţilor care semnează declaraţii prin care condamnă unionismul este în continuă creştere.

Potrivit parlamentarului socialist Vlad Batrîncea, doar pe parcursul zilei de ieri 12 localitați din țară s-au alăturat campaniei privind condamnarea unionismului.

Iar în declarațiile semnate de primarii și majoritatea consilierilor, aleșii locali se arată indignați de atacurile regizate la adresa statalității Republicii Moldova, de lipsa de reacție din partea conducerii statului și a organelor de drept, relatează Noi.md.

Printre localităţile semnatare se regăsesc oraşele Ştefan Vodă, Floreşti, satele Cremenciug, Cosăuți din raionul Soroca, satul Bogdănești din raionul Briceni, dar şi altele.

Conducerea administrațiilor publice locale cere, în regim de urgență, luarea măsurilor necesare în vederea consolidării și protejării securității naționale, suveranițății și statalității Republicii Moldova.

Numărul localităţilor care au semnat declaraţii de condamnare a unionismului a ajuns la 217.

Cuvinte cheie:

localitati , unioniști

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ion Vodă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
333 locuitori

Ion Vodă este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Florești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 333 de oameni. Satul Ion Vodă a fost înființat în anul 1923.

Citeşte mai departe