Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 august 2022, 09:30 views 1827
Astăzi în parcul „Mihai Eminescu” din orașul Ștefan Vodă va fi sărbătorită Ziua Internațională a Tineretului
12 august 2022, 09:30 views 1827

Astăzi în parcul „Mihai Eminescu” din orașul Ștefan Vodă va fi sărbătorită Ziua Internațională a Tineretului

Astăzi, în Parcul „Mihai Eminescu” din or. Ștefan Vodă cu începere de la ora 09:00 va fi dat startul sărbătoririi Zilei Internaționale a Tineretului, evenimentul fiind organizat cu susținerea Ministerului Educației și Cercetării, prin intermediul Programului „Capitala Tineretului”.

Tradiția de atribuire a titlului de „capitală a tineretului” continuă, în acest an acest titlul revenindu-i orașului Ștefan Vodă. Tema Zilei Internaţionale a Tineretului 2022 este „Într-o confluență a energiilor pozitive” și sugerează că prin implicarea la nivel local, naţional şi global, cu susținerea întregii societăți, tinerii sînt acei care dețin cheia progresului, a dezvoltării durabile într-o lume în care domnește pacea, armonia, constructivismul, iar ca să putem „simți vibe-ul conexiunilor” trebuie să avem tineri implicați, pro-activi.

De Ziua Internațională a Tineretului „Capitală a tineretului-2022” - Ștefan Vodă va găzdui 10 zone de interes pentru tineri cu circa 50 de activități simultane.

La eveniment vor fi prezenți oaspeți de onoare: Natalia Gavrilița, prim-ministra Republicii Moldova; Anatolie Topală, ministru al Educației și Cercetării; Nigina Abaszda, reprezentantă UNFPA; Natalia Plugaru, reprezentantă-adjunctă UNFPA Moldova; Vesna Roch, directoare-adjunctă Biroul de cooperare al Elveției; Veaceslav COCIU, primar al or. Ștefan Vodă ș.a.

Scopul evenimentului este promovarea și valorificarea potențialului creator al tinerilor și, totodată, sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor cultural-sociale ale tinerilor. Ziua Internațională a Tinerilor presupune reunirea tinerilor într-un cadru armonios în care sînt create noi conexiuni, are loc un schimb constant de opinii și viziuni, sînt asimilate elemente culturale și noi experiențe.

Ministerul Educației și Cercetării invită tinerii, reprezentanții structurilor de tineret, precum și lucrătorii/specialiștii de tineret din țară, alți doritori de a se simți tineri, să participe la Ziua Internațională a Tinerilor în „Capitala tineretului-2022”, la Ștefan Vodă, să vină să celebrăm tinerețea și elanul! Organizatorii au pregătit un vast program cultural, educativ, de divertisment, și, în special, de socializare.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1816
Populația:
2124 locuitori

Cairaclia este un sat şi comună din raionul Taraclia. Cairaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2124 de oameni. Satul Cairaclia a fost menționat documentar în anul 1816.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.