Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 februarie 2017, 10:45 views 4395
72 de familii din raionul Soroca au primit locuințe sociale
17 februarie 2017, 10:45 views 4395

72 de familii din raionul Soroca au primit locuințe sociale

Șaptezeci şi două de familii din Soroca au primit, joi, cheile de la locuințe sociale care le-au revenit. Beneficiari sunt familiile cu mulți copii, tinerii specialiști angajați în instituțiile de stat şi persoanele cu dizabilități.

Premierul Pavel Filip a adus felicitări beneficiarilor proiectului și le-a urat să aibă parte doar de clipe de bucurie în noile locuințe.

„Cea mai mare bogăție a noastră sunt oamenii și trebuie să investim pentru a-i asigura cu condiții bune de trai. Pe parcursul anului 2017 vom face și mai multe investiții sociale, vom veni cu noi reforme orientate către cetățeni", a declarat Pavel Filip.

Totodată, Prim-ministrul a spus că una dintre priorităţile Executivului este acordarea suportului tinerilor specialiști și crearea condițiilor necesare pentru ca aceștia să rămână în țară. În context, Pavel Filip a anunțat că în curând urmează să fie lansat un proiect care să ajute tinerele familii să-şi procure prima casă.

Cele 72 de Apartamente sociale au fost construite cu suportul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Costul total al proiectului a constituit aproximativ 2,2 milioane euro, dintre care 35% este contribuția Consiliului raional Soroca. Apartamentele sunt dotate cu utilajul necesar și pregătite pentru ca familiile beneficiare să se mute cu traiul în ele.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Soroca , locuință

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
3063 locuitori

Danu este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Danu, Camencuţa. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 177 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3063 de oameni. Satul Danu a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.