Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 martie 2019, 17:40 Apartenenţa la Naţiune views 18039
Există risc de radiație la Rîbnița?
28 martie 2019, 17:40 Apartenenţa la Naţiune views 18039

Există risc de radiație la Rîbnița?

Pe 29 martie, la sediul Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) vor fi prezentate rezultatele probelor cu privire la fondul radioecologic din mai multe localități din stînga Nistrului, inclusiv, orașul Rîbnița unde recent a avut loc un incident, în urma căruia s-a oprit cuptorul de la uzina metalurgică.

„La sediul SHS va fi efectuat și un exercițiu practic de măsurare a fondului radioecologic pe teritoriul municipiului Chișinău, cu demonstrarea prelevării mostrelor componentelor de mediu pentru determinarea radio nuclizilor cu caracter tehnogen", informează Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Pe 13 martie, Agenția Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) relata că nu există niciun risc radiologic pentru sănătatea populaţiei Republicii Moldova.

Potrivit autorităților Republicii Moldova în luna februarie la uzina metalurgică din orașul Rîbnița a avut loc un incident, în urma căruia s-a oprit cuptorul.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

radiatia , Rîbnița

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
9000 locuitori

Pervomaisc este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Pervomaisc alcătuia 9000 de oameni în anul 2010. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1869 cu denumirea Cuciurgan.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.