Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 iulie 2019, 12:25 Etnogeneza moldovenilor views 4547
Ultimele informații despre blocul cu 9 etaje, prăbușit parțial la Otaci (VIDEO)
02 iulie 2019, 12:25 Etnogeneza moldovenilor views 4547

Ultimele informații despre blocul cu 9 etaje, prăbușit parțial la Otaci (VIDEO)

În dimineața zilei de azi, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au evacuat încă două butelii de gaz de tip propan-butan de pe terenul de lucru în preajma blocului de la Otaci, transmite Noi.md.

Lucrările de demolare au continuat de dimineață, iar în procesul demontării etajelor superioare două butelii de gaz au căzut jos pe platforma de lucru de la etajul 8.

Salvatorii au evacuat de urgență ambele butelii. Astfel, pompierii au exclus riscul deflagrației posibile în timpul lucrărilor de demolare, dar și riscul afectării personalului de intervenție inclusiv și clădirile din jur.

Stabilitatea construcției și oscilațiile în preajma clădirii sînt verificate permanent de specialiștii IGSU cu aplicarea senzorului de stabilitate cu laser.

Securitatea terenului de lucru și monitorizarea situației sînt asigurate permanent de peste 20 de salvatori și 7 unități de tehnică specială din cadrul IGSU.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

blocuri de locuit , Otaci

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
230 locuitori

Humuleşti este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 230 de oameni. Satul Humuleşti a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.