Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 630 Vizualizări

Muncitorii de la Calea Ferată Ocnița protestează față de întârzierile salariale


Mai mulți angajați ai Căii Ferate de la Ocnița au organizat un protest, fiind nemulțumiți de faptul că nu au primit salariile de mai multe luni. Muncitorii spun că nu reușească să își mai acopere cheltuielile zilnice și cer să le fie achitate lefurile, transmite tv8.md.

Unul dintre muncitori a discutat la telefon cu directorul întreprinderii, Adrian Onceanu, cerîndu-i să vină la Ocnița pentru a discuta cu muncitorii. În răspuns, Adrian Onceanu a spus că încearcă să rezolve problema salariilor.

„Vin la muncă fără pîine. Nu am ce să mănînc", a spus o protestatară.

Manifestații spun că vor veni să protesteze și la Parlament, pentru a fi auzite problemele cu care se confruntă. „Nu avem alte soluții. O mergem la Parlament", a precizat o angajată a Căii Ferate.

„Oamenii nu au bani nici pentru produse alimentare. Peste tot avem datorii", spune un alt muncitor.

Precizăm că anterior și alți muncitori din alte filiale au protestat față de restanțele salariale de la Celea Ferată. Angajații spuneau că nu au primit lefurile de patru luni.

Anterior, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat constituirea Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei" și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020.

Cuvinte cheie:

protest , calea ferata

Localităţile Moldovei şi diasporei

Costeşti

Statut:
Oraş
Prima atestare:
1499
Populația:
2247 locuitori

Costeşti este un oraş în raionul Rîşcani, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord-vest a republicii, pe malul rîurilor Prut şi Ciuhur oraşul Costeşti este situat la o distanţă de 243 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 2247 de locuitori. Prima atestare documentară a satului Costeşti datează din anul 1499.

Citeşte mai departe