Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 iunie 2015, 09:47 views 10890
La Ocnița au fost explicate prevederile Legii despre protecţia plantelor şi carantina fitosanitară
04 iunie 2015, 09:47 views 10890

La Ocnița au fost explicate prevederile Legii despre protecţia plantelor şi carantina fitosanitară

În perioada 22 aprilie – 30 mai 2015, Direcţia raională pentru Siguranţa Alimentelor Ocniţa a organizat seminare de informare privind aplicarea corectă a prevederilor Legii nr. 228 din 23.09.2010 "Cu privire la protecţia plantelor şi la carantina fitosanitară".

În cadrul seminarelor s-a explicat scopul legi, care constă în consolidarea cadrului juridic şi instituţional, în crearea condiţiilor economico-juridice adecvate organizării şi desfăşurării protecţiei plantelor şi carantinei fitosanitare.

Totodată, specialiştii Secţiei fitosanitare şi control seminicer din cadrul DRSA Ocniţa, au realizat înregistrarea oficială a operatorilor în conformitate cu art.24 prezentei legi. Înregistrarea a avut loc în primăriile de rezidență a agenților economici și a peroanelor fizice, cea ce le-a permis acestora să primească informaţii din prima sursă fără a suporta cheltueli suplementare.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

lege , plante , protejare , agricultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1800 locuitori

Caragaș este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Slobozia și la 94 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2000, populaţia satului constituia circa 1800 de oameni. Satul Caragaș a fost întemeiat în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.