Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 octombrie 2015, 12:08 views 9286
Hramul orașului Leova, sărbătorit cu mare fast (Foto)
30 octombrie 2015, 12:08 views 9286

Hramul orașului Leova, sărbătorit cu mare fast (Foto)

Sfînta Cuvioasă Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei, a fost sărbătorită la Leova de către creștinii ortodocși de stil vechi. Cu ocazia Hramului oraşului, oamenii au avut parte de surprize și voie bună, iar atmosfera a fost încinsă de muzică și dans.

Evenimentele dedicate Hramului oraşului Leova au început în dimineaţa zilei de 27 octombrie cu slujba la biserica din or. Leova sf. Parascheva, continuînd la ora 12:00 cu o depunere de flori la bustul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt.

Manifestația prilejuită de eveniment a fost inaugurată de primarul orasului, Gărgăun Vitalie, care a înmînat cadouri cuplurilor ce sînt în căsătorie peste 50 de ani.

Pe parcursul zilei, locuitorii oraşului au fost invitaţi să participe la expoziţia-concurs de artă decorativă amenajată pe piața Independenței din or. Leova.

Pentru iubitorii de sport a fost desfășurat minifotbal, învingătorii fiind premiați cu diverse cadouri.

De distracții au avut parte și cei mici. Pentru ei a fost amenajată o zonă de agrement.

Seara a avut loc concertul festiv al cîntăreților Valentin și Luminița Dragomir.

Sărbătoarea a luat sfîrșit seara tîrziu, cu focul de artificii și hora care i-a adunat pe toți cei prezenți la eveniment.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , evenimente , distractii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1229 locuitori

Ratuş este un sat din cadrul comunei Drăsliceni, raionul Criuleni. Amplasat pe malul drept al Ichelului, pe șoseaua Bălți-Chișinău, satul este situat la o distanță de 43 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1229 de oameni. Satul Ratuș a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.