Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 ianuarie 2019, 16:55 Artele decorative views 19049
Aşteaptă ore întregi în staţii
25 ianuarie 2019, 16:55 Artele decorative views 19049

Aşteaptă ore întregi în staţii

Deşi trăiesc la cîţiva kilometri de Capitală, oamenii din Ialoveni spun că le este foarte greu să ajungă în Chişinău. Unica rută de microbuz care face legătura între aceste localităţi este supraaglomerată.

În orele de vîrf, oamenii sînt nevoiţi să aştepte chiar şi o oră pentru a prinde un loc în picioare. Subiectul a fost discutat în cadrul unei şedinţe a primăriei Ialoveni, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai ministerului economiei şi ai Agenţiei Naţionale Transport Auto.

Pasagerii se plîng că le este cel mai greu dimineaţa şi seara, cînd pleacă şi se întorc de la muncă. Deşi, în mod obişnuit, distanţa dintre Ialoveni şi Chişinău este parcursă în 15 minute, oamenii ajung în cîteva ore la destinaţie pentru că nu au loc în microbuz.

Oamenii spun că microbuzele pornesc din centrul oraşului Ialoveni deja încărcate pînă la refuz. Astfel, cei care încearcă să urce din alte staţii nu au loc în transport.

Şoferii sînt de părere că pasagerii exagerează şi că de fapt ar fi loc pentru toţi.

Problema transportului a fost discutată în cadrul unei şedinţe convocate la primăria Ialoveni. Edilul spune că peste 1500 de oamenii au semnat o petiţie prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de transport. Şi nu e singura problemă sesizată pe ruta 35.

După aproape două ore de discuţii, reprezentanţii ministerului economiei şi cei de la ANTA au decis că vor monitoriza timp de două săptămîni activitatea microbuzelor de la Ialoveni.

După aceste verificări va fi luată o decizie privind graficul rutelor şi posibila suplimentare a numărului de unităţi de transport. În prezent, pe ruta 35 din Ialoveni circulă 37 de curse.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Ialoveni , stație , microbuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
1278 locuitori

Grigoreşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată pe malul stîng al rîului Răut, la 43 km de oraşul Sîngerei şi la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1278 de oameni. Satul Grigorești a fost întemeiat în anul 1902.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.