Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 februarie 2016, 14:20 Artele decorative views 6286
Școlile din ţară și-au deschis larg ușile pentru absolvenţi şi foştii profesori
07 februarie 2016, 14:20 Artele decorative views 6286

Școlile din ţară și-au deschis larg ușile pentru absolvenţi şi foştii profesori

Școlile și liceele din ţară și-au deschis ieri larg ușile pentru absolvenţi şi foştii profesori. Potrivit tradiției, în prima sâmbătă din luna februarie sunt organizate tradiționalele întâlniri cu absolvenții.

Foștii elevi au depănat cu emoții amintiri din anii de școală.

Întâlnirea cu absolvenții este o adevărată sărbătoare pentru acești foști colegi care au absolvit școala acum 35 de ani. Ei și-au dat întâlnire la Liceul Teoretic "Petre Ştefănucă" din oraşul Ialoveni, acolo unde lucrează în prezent fosta lor dirigintă.

"Noi am absolvit Liceul Teoretic Andrei Vartic, am fost și acolo, dar noi ne ducem așa după mama. Unde-i mama, acolo și noi. Și de fiecare dată venim aici unde activează doamna Ana și sperăm încă mulți ani să activeze", a declarat o absolventă.

"La întâlnirea cu acești absolvenți vin de fiecare dată cu foarte mari emoții așa cum primii mei elevi, prima clasă la care am fost diriginte după absolvirea universității. Noi am fost mai mult prieteni, cu toate că mai eram și foarte severă", a spus profesoara Ana Mârzenco.

Foştii elevi spun că nu vor uita niciodată de unde au pornit pe drumul vieții.

Invitatul special a fost interpretul Adrian Ursu, care a absolvit Liceul Teoretic "Petre Ştefănucă" din Ialoveni acum 15 ani.

Tradiționalele întâlniri cu absolvenții datează din perioada sovietică.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

scoala , Absolvenţi , profesor , tradiții

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
874 locuitori

Valea Trestieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Isăicani, Luminița, Odobești, Valea Trestieni şi Selișteni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Valea Trestieni constituia 874 oameni. Satul Valea Trestieni a fost menționat documentar în anul 1656.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.