Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 martie 2014, 14:26 Miniatura views 13208
La Floreşti a fost finalizat sistemul autonom de monitorizare a consumului de apă
26 martie 2014, 14:26 Miniatura views 13208

La Floreşti a fost finalizat sistemul autonom de monitorizare a consumului de apă

La Floreşti s-a desfăşurat marţi ceremonia de finalizare a componentei urbane a Proiectului Naţional de Aprovizionare cu Apă şi Canalizare (PNAAC), finanţat de Banca Mondială (cca 13,2 mln de dolari) şi realizat de unitatea de implementare din subordinea Ministerului Mediului, comunică MOLDPRES.

Prezent la eveniment, ministrul Mediului, Gheorghe Şalaru, a felicitat beneficiarii proiectului, menţionînd că prin implementarea acestuia s-a reuşit reducerea costurilor de exploatare a sistemelor în localităţile în care exista o reţea de aprovizionare cu apă, iar construcţia noilor sisteme de apeduct a contribuit la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor.

"Nu mai puţin important este şi rezultatul înregistrat de promovarea reformei în sectorul de asigurare cu apă şi canalizare - de creare a modelelor de operatori independenţi, care să presteze servicii la standarde acceptabile, de facilitare a activităţii companiei de apă din raion, de contribuire la reducerea pierderilor de apă şi a costurilor operaţionale", a subliniat Şalaru.

De rezultatele componentei urbane a PNAAC vor beneficia gospodării casnice şi instituţii publice (prin intermediul regiilor apă-canal) din şase oraşe ale R. Moldova - Bălţi, Cahul, Căuşeni, Orhei, Floreşti şi Ungheni. În aceste localităţi s-au construit cca 60 km de apeduct cu 9414 conexiuni la 60254 de consumatori, precum şi 7.67 km de canalizare cu cca 22033 de consumatori.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

localitati , servicii , apa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
512 locuitori

Avrămeni este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Satul Avrămeni este situat pe malul stîng al rîului Prut, la 38 km de orașul Rîșcani şi la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Avrămeni a fost mentionat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.