Arată noutățile începînd cu...

eye 22904 Vizualizări

Elena Pahomova: Ultimul episod al trilogiei este un documentar unic (VIDEO)


Cel de-al treilea episod al trilogiei „Istoria Moldovei", care este așteptat de mulți cu sufletul la gură, va fi lansat la sfîrșitul lunii martie.

Informația a fost dezvăluită în mod exclusiv pentru moldovenii.md, în cadrul emisiunii „Mîndriți-vă că sînteți moldoveni", de către Elena Pahomova – scenarista documentarului.

Ea a menționat că cel de-al treilea episod vine cu multe surprize, dar și cu multe scene spectaculoase, iar lansarea este preconizată pentru ajunul zilei de 27 martie, cînd se vor împlini 100 de ani din de la Unirea Basarabiei cu România, documentarul furnizînd o serie de contraargumente pentru acest eveniment istoric.

Lucrul asupra filmului a durat mai bine de un an, în procesul de filmare fiind antrenați foarte mulți de actori.

La fel ca și în celelalte doua părți ale documentarului, toate evenimentele prezentate sînt probate de fapte și documente istorice.

Potrivit Elenei Pahomova, o bună parte dintre scene au fost filmate la Moscova, unde au fost realizate interviuri cu personalități importante.

Totodată, pentru tînăra generație acest documentar este o bună ocazie de a înțelege urmările acelor evenimente istorice, pe care le resimțim și în prezent.

În ultima parte a trilogiei sînt prezentate evenimente ce au avut loc pe pămîntul moldovenesc în perioada anilor 1812-1991.

Mai multe detalii despre filmări și lansare puteți afla în interviul ce urmează.

Cuvinte cheie:

Elena Pahomova , istoria , film

Localităţile Moldovei şi diasporei

Poiana

Statut:
Sat
Prima atestare:
1471
Populația:
996 locuitori

Poiana este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Poiana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 996 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Poiana datează din anul 1471.

Citeşte mai departe