13 noiembrie 2017, 14:15 Mîndriți-vă că sînteți moldoveni! views 11577
13 noiembrie 2017, 14:15 Mîndriți-vă că sînteți moldoveni! views 11577

Detalii din culisele creării filmului „Istoria Moldovei” (Video)

Moldovenii.md continuă seria de emisiuni „Mîndriți-vă că sînteți moldoveni".

De această dată, oaspetele studoului nostru a fost jurnalista Elena Pahomova, care a contribuit la realizarea documentarului „Istoria Moldovei".

În cadrul emisiunii veți afla lucruri inedite care au avut loc în procesul de creare a documentarului.

Potrivit junalistei, în procesul de creare a lungmetrajului, a fost realizată o muncă titanică. Cu toate acestea, primul episod al acestuia a ieșit unul de-a dreptul impresionant, care evidențiază evenimente cruciale din istoria neamului nostru.

Primul emisod al documentarului va fi prezentat la 13 noiembrie la Cinematograful „Patria-Loteanu", începînd cu ora 19.00. El a fost realizat la inițiativa președintelui Republicii Moldova. Alte două episoade, care vor reînvia istoria demult uitată a neamului moldovenesc, urmează a fi lansate în viitorul apropiat.

Cuvinte cheie:

emisiune , Moldova , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
898 locuitori

Botnăreşti este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Botnărești. Satul Botnărești este situat la o distanță de 11 km de orașul Anenii Noi, la 3 km de staţia calea ferată Socoleni și la 21 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Pentru prima dată satul a fost menționat documentar în anul 1598, cu numele Butnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.