16 decembrie 2021, 15:15 Rubrica vizitatorilor-autori views 1721
16 decembrie 2021, 15:15 Rubrica vizitatorilor-autori views 1721

Cineva de la panoul de control sparge parole la greu…

Evenimentele din ultimii doi ani nu numai că par suprarealiste, dar și se dezvoltă cu viteză amețitoare într-o direcție care încă nu este clară.

Un prieten de-al meu a făcut o glumă că: "De la regimul de auto-izolare, la regimul de auto-distrugere sînt numai șase luni. Dar ce va urma? Chiar e interesant!". Fiți de acord că dacă v-aș fi spus despre realitatea de astăzi acum doi an, nu m-aș fi crezut nici eu pe mine însumi. Acest lucru se datorează faptului că realitatea diferă total de închipuirea noastră despre ea.

Între timp, totul se dezvoltă strict conform logicii legii privind relațiile cauză-efect, căci pe ea, după cum înțelegem, nimeni nu a anulat-o.

Pentru a înțelege esența evenimentelor care au loc, trebuie să recunoaștem acel fapt că noi sîntem "Oamenii Civilizației Noastre", sîntem prădătorii care ucid tot ce e viu, asigurîndu-ne astfel cu toate necesitățile noastre vitale. La fel ca vulturii, șerpii, leii și alți prădători, principalul și aproape singurul lucru pe care îl facem este să ucidem materia vie, să o transformăm în carne moartă, pe care o numim bunuri materiale. Tăind copacii, ne construim case; ucigînd animale, ne asigurăm cu hrană și îmbrăcăminte, scoțînd nucleul planetei vii, ne asigurăm cu resurse primare de energie și așa practic în toate. Sîntem o civilizație de prădători care ucide toate formele de viață fără excepție, inclusiv pe noi înșine, numind acest lucru concurență naturală a țărilor și popoarelor.

De fapt, toate realizările noastre sînt o materie mortificată, care cîndva a fost vie. Din cîte știm, așa a fost de-a lungul istoriei civilizației noastre. Am fost învățați să credem că acest lucru este natural pentru noi. Dar este adevărat acest lucru?

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

banca , civilizatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1596
Populația:
3110 locuitori

Zăicani este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Zăicani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 16 km de orașul Rășcani și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3110 oameni. Satul Zăicani a fost menționat documentar în anul 1596.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.