Arată noutățile începînd cu...

eye 1361 Vizualizări

Soldatul doarme, iar serviciul continuă


Foto: facebook.com/groups/blchisinau

Muncitorii de la spații verzi, care tundeau iarba în apropierea uzinei Mezon din sectorul Rîșcani al Capitalei, au ilustrat în practică cunoscutul proverb: „Ostașul doarme, dar serviciul continuă”, organizîndu-și o oră de somn în timpul zilei de lucru.

Utilizatorii de internet distribuie imagini relevante cu acești lucrători.

Proverbul „Ostașul doarme și serviciul continuă” s-a născut în mediul armatei. Timpul de somn este luat în calcul în viața de serviciu a soldatului și îi aduce mai aproape sfîrșitul termenului. Indiferent dacă soldatul este ocupat cu ceva afaceri sau nu, timpul continuă să meargă înainte, aducînd mai aproape ziua de încheiere a serviciului. Proverbul este des folosit de oamenii leneși, indiferenți la rezultatele muncii lor. Este important ca ei să își servească schimbul de muncă cît mai curînd posibil și să plece acasă. Și munca în sine nu este interesantă pentru ei.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Reteni-Vasileuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1889
Populația:
201 locuitori

Reteni-Vasileuţi este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Reteni-Vasileuți a fost menționat documentar în anul 1889.

Citeşte mai departe