Arată noutățile începînd cu...

eye 637 Vizualizări

Soldatul doarme, iar serviciul continuă


Foto: facebook.com/groups/blchisinau

Muncitorii de la spații verzi, care tundeau iarba în apropierea uzinei Mezon din sectorul Rîșcani al Capitalei, au ilustrat în practică cunoscutul proverb: „Ostașul doarme, dar serviciul continuă”, organizîndu-și o oră de somn în timpul zilei de lucru.

Utilizatorii de internet distribuie imagini relevante cu acești lucrători.

Proverbul „Ostașul doarme și serviciul continuă” s-a născut în mediul armatei. Timpul de somn este luat în calcul în viața de serviciu a soldatului și îi aduce mai aproape sfîrșitul termenului. Indiferent dacă soldatul este ocupat cu ceva afaceri sau nu, timpul continuă să meargă înainte, aducînd mai aproape ziua de încheiere a serviciului. Proverbul este des folosit de oamenii leneși, indiferenți la rezultatele muncii lor. Este important ca ei să își servească schimbul de muncă cît mai curînd posibil și să plece acasă. Și munca în sine nu este interesantă pentru ei.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bălţata

Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1312 locuitori

Bălţata este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Bălţata de Sus, Bălţata, Sagaidacul de Sus şi Sagaidac. Satul este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Criuleni şi la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituie 1312 oameni. Satul Bălţata a fost întemeiat între anii 1906–1910.

Citeşte mai departe