Mergi spre compartimentul: Artele plastice
05 aprilie 2022, 16:30 Concursuri, expoziţii, proiecte views 7788
O expoziție de artă plastică a copiilor refugiați din Ucraina a fost vernisată la o bibliotecă din capitală
Foto: moldpres.md
05 aprilie 2022, 16:30 Concursuri, expoziţii, proiecte views 7788

O expoziție de artă plastică a copiilor refugiați din Ucraina a fost vernisată la o bibliotecă din capitală

La Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” a fost vernisată recent o expoziție de artă plastică a copiilor refugiați din Ucraina cu genericul ”Marea de curcubeu”,  informează noi.md.

Solicitată de agenție, Valeria Barbas, director de proiect și curatorul expoziției, a menționat că aceasta cuprinde 13 lucrări realizate în diferite tehnici de copiii refugiați din Ucraina de diverse etnii (ucraineni, azeri, romi), expoziția prezentând rezultatele unui master-class artistic de pictură.

Expoziția ”Marea de curcubeu” este a doua din seria de evenimente care se va desfășura în diverse locații, prezentând publicului arta copiilor refugiați din Ucraina (prima expoziție având loc la Casa de Cultură din satul Hârtop, Cimișlia).

”Consider că susținerea psihologică-creativă a copiilor refugiați din Ucraina, crearea unei zone de confort prin artă, prin experimentare cu diverse tehnici și prin practici de art-terapie (pictură, desen și muzică etc.), este extrem de importantă în vederea depășirii traumei. Prin art terapia prin pictură  s-a creat o atmosferă degajată, de sărbătoare în care copiii s-au simțit liber, spontan în exprimare, în siguranță și fericiți. Copiii au avut o excursie prin bibliotecă și s-au întâlnit cu personajele din poveștile lui Ion Creangă pictate pe pereți de artistul plastic Violeta Diordiev”, a mai spus Valeria Barbas.

Expoziția este organizată de ArsZona, Asociația Profesorilor de Arte Vizuale din R. Moldova, în parteneriat cu ArtaAzi și Biblioteca Națională pentru copii ”I. Creangă”. Aceasta va fi deschisă timp de o lună.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
3340 locuitori

Coloniţa este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Coloniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3340 de oameni. Satul Colonița a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.