Mergi spre compartimentul: Artele plastice
17 februarie 2017, 15:00 Artele plastice views 4532
Pictorul Anatol Danilișin și-a vernisat propria expoziție
17 februarie 2017, 15:00 Artele plastice views 4532

Pictorul Anatol Danilișin și-a vernisat propria expoziție

Pictorul Anatol Danilișin și-a vernisat propria expoziție într-o locație unde mai rar se organizează astfel de evenimente – Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici".

Este vorba de „Luminile bucuriei" – o expoziție care încearcă să readucă în actualitate pictura, sculptura și arta decorativă, transmite NOI.md.

Expoziția însumă 38 de lucrări semnate de Anatol Danilișin. La deschidere au fost prezenți colegii de breaslă ai pictorului, compozitori, scriitori, interpreți și amatori ai creației lui.

Potrivit președintelui Uniunii Artiștilor Plastici, Dumitru Bolboceanu, Anatol Danilișin s-a format ca pictor în atelierele lui Igor Vieru, Andrei Sîrbu și Alexei Colîbneac. Acesta a avut 34 de expoziții personale în Moldova, a participat la expoziții în grup în Austria, Belgia, Finlanda, Franța, Germania, SUA.

Anatol Danilișin s-a născut pe 22 mai 1960 în comuna Frasin, raionul Dondușeni. În 1979 a absolvit Liceul republican de Arte Plastice „Igor Vieru", iar în 1992 a absolvit Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă", Facultatea de Arte Plastice. În 1997 a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova.

Expoziția va fi deschisă publicului larg pînă la 15 martie curent.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

expoziție , pictor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1980 locuitori

Lunga este un sat şi comună din raionul Floreşti. Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, satul se află la distanța de 8 km de orașul Florești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1980 de oameni. Satul Lunga a fost întemeiat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.