Mergi spre compartimentul: Artele plastice
20 iunie 2014, 12:21 Artele plastice views 17908
20 iunie 2014, 12:21 Artele plastice views 17908

Miracol în bisericile din Ucraina, Rusia și România! Icoanele au început să lăcrimeze


Foto: libertatea.ro

În toată Ucraina şi Rusia se vorbeşte despre miracolele care s-au întîmplat în aceste ţări ortodoxe. Sfintele Icoane ale lui Iisus Hristos şi ale Maicii Domnului au început să lăcrimeze. Oamenii din zonă povestesc că nu e prima dată cînd se întîmpla aşa ceva şi cred că acesta este un semn divin.

De cîteva zile, pe internet circulă un filmuleţ care prezintă mai multe icoane din bisericile din Ucraina şi Rusia care au început să lăcrimeze, fără ca cineva să aibă vreo explicaţie. Credincioşii spun că acesta este un semn de la Dumnezeu şi vin în fiecare zi să se roage. Un caz similar s-a întîmplat de curînd şi în Bucureşti. Pe 21 mai 2014, cînd racla cu moaştele Sfîntului Constantin Brîncoveanu a fost purtată într-o procesiune pe străzile Capitalei, chiar în dreptul bisericii Zlătari de pe Calea Victoriei de la Icoana Sfinţilor Martiri Brîncoveni a început să curgă mir.

Foarte mulţi oameni au văzut cu ochii lor şi au mărturisit cum din icoană, de la gîtul Sfîntului Martir Constantin Brîncoveanu şi apoi şi de la fii săi curgea mir în faţa a zeci de oameni uimiţi de această minune. Anul acesta se împlinesc 300 de ani de la martirizarea lui Constantin Brîncoveanu, a celor patru fii ai săi si a sfetnicului său. Sfintele moaşte ale martirului, aduse la anul 1720 de către Maria Brîncoveanu la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucureşti au fost scoase din mormîntul voievodal şi puse într-o raclă din argint aurit împodobită cu emailuri. Credincioşii români spun că este un semn bun şi că Sfîntul Constantin Brîncoveanu va apăra ţara noastră de război şi de necazuri. În privinţa credincioşilor ruşi şi ucrainieni, aceştia sunt îngijoraţi şi spun că icoanele care plîng ar prevesti vremuri de restrişte şi nelinişte pentru ţările lor.

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

icoana , biserica , Rusia , Ucraina , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
5882 locuitori

Tvardiţa este un sat şi comună din raionul Taraclia. Tvardiţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 44 km de oraşul Taraclia şi la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5882 de oameni. Satul Tvardița a fost înființat în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.