Mergi spre compartimentul: Artele plastice
25 februarie 2014, 15:25 Artele plastice views 11562
Tablouri pictate în vin de la Vasile Botnaru
Foto: tv7.md
25 februarie 2014, 15:25 Artele plastice views 11562

Tablouri pictate în vin de la Vasile Botnaru

De Dragobete Vasile Botnaru a organizat o nouă expoziție pentru chișinăuieni. Maestrul a readus în culoarea pasiunii, prin tehnica sa de a picta în vin, cele mai frumoase obiceiuri de Dragobete. Mesajele de dragoste au atîrnat în 50 de lucrări, pe care vizitatorii au avut și ocazia să le cumpere.

Vasile Botnaru a ținut să scoată la vedere, și de această dată, femeia. Fie că a expus-o în ipostaze de dans pasional, fie că a îmbrobodit-o în straie naționale. Dar în fiecare lucrare a ținut să-i poarte cap coadă firul dragostei de altădată.

De Dragobete, maestrul neapărat își pupă fetele din familie, de care s-a arătat un nemuritor îndrăgostit.

Deși Vasile Botnaru de doi ani pictează în vin și poate fi considerat drept părintele acestui curent în Moldova, vizitatorii de la expoziție spun că nu înțeleg totuși cum îi reușește această tehnică.

Ministrul Culturii a meditat îndelung asupra obiceiurilor din tablouri. Și a pus ochiul pe cîteva lucrări în care era expus dansul argentinian.

Monica Babuc, Ministrul Culturii: «Iată un exemplu elocvent al acestui dans, cu o istorie extraordinară, se zice că sa născut în cercurile cele mai joase de lucrători din porturile din Boenos Aires. Contine o filosofie întreaga a pasiunii. Acest lucru mi se pare că i-a reusit maestrului să-l redea».

Expoziția a fost cu vînzare, costul unui tablou fiind de 450 de lei.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Moldova , vin , cultura , arta , pictura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
233 locuitori

Bogdanovca Nouă este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Cimișlia și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 233 locuitori. Satul Bogdanovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.