Mergi spre compartimentul: Artele plastice
12 februarie 2014, 15:15 Artele plastice views 11565
Studenţi de pe ambele maluri ale Nistrului, uniţi prin prisma artei contemporane
Foto: trm.md
12 februarie 2014, 15:15 Artele plastice views 11565

Studenţi de pe ambele maluri ale Nistrului, uniţi prin prisma artei contemporane

13 studenţi din stînga Nistrului şi alţi 18 tineri din Chişinău participă la workshop-ul de la Facultatea de Arte Plastice şi Design a Universităţii „Ion Creangă" din capitală. Este una dintre etapele importante ale proiectului „Revenire la tradiţii" finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat de PNUD-Moldova, transmite Mesager.

În prima etapă a workshop-ului studenţii ascultă explicaţiile profesorilor, realizează schiţele viitoarelor lucrări, pe care le vor finisa în luna martie. „Facultatea noastră întotdeauna este disponibilă pentru asemenea proiecte atît cu raioanele din centrul Moldovei, cît şi cu cele din est. Avînd acum un proiect cofinanţat de UE, cred că vom face faţă cerințelor", afirmă Alexandru Vătavu, decanul Facultății Arte Plastice a Universităţii „Ion Creangă".

Proiectul „Revenire la tradiţii" îşi propune stabilirea relaţiilor de colaborare între mediul artistic din stînga şi din dreapta Nistrului. „Presupune valorificarea tradiţiilor naţionale, dar trecute prin prisma artei contemporane. Tinerii vor realiza nişte lucrări în care vor reda tradiţiile noastre,vor avea posibilitate să experimenteze diferite tehnici prin prisma arte moderne", spune Ana Simac, coordonator de proiect.

Proiectul este realizat de Comitetul Naţional al Consiliului Internaţional al Muzeelor în colaborare cu Muzeul Naţional de Artă, Uniunea Artiştilor Plastici din Tiraspol şi Facultatea de Arte Plastice a Universităţii „Ion Creangă". Lucrările realizate vor fi expuse în luna mai la Muzeul de Arte din Tighina, iar în august - la Muzeul Naţional de Artă din Chişinău. Valoarea proiectului este de 28 mii de dolari, destinaţi pentru procurarea materiei prime, organizarea simpozionului, expoziţiilor.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

arta , Tiraspol , Chisinau , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1589
Populația:
1306 locuitori

Frasin este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frasin, Caraiman și Codrenii Noi. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dondușeni și la 209 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1306 locuitori. Satul Frasin a fost menționat documentar în anul 1589.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.