Mergi spre compartimentul: Arhitectura
28 iunie 2019, 11:55 Arhitectura views 5067
Unde ne adresăm atunci cînd o casă este construită cu încălcări?
28 iunie 2019, 11:55 Arhitectura views 5067

Unde ne adresăm atunci cînd o casă este construită cu încălcări?

"Nu am date cu privire la numărul de clădiri miltietajate din Chișinău aflate în stare de avariere, deoarece monitorizarea fondului de avariere nu este în competența mea, iar pentru aceasta există un departament de expertiză și alte servicii".

Despre acest lucru a declarat arhitectul Denis Nedeoglo într-un interviu din cadrul emisiunii "Vesti nedeli" pe canalul de televiziune RTR-Moldova, transmite Noi.md.

El a menționat că nu există o astfel de noţiune de expertiză profilactică.

Declarație: Cineva îndeplinește ordinul de "curăţare" a pieței moldovenești a construcțiilor

„Există o evaluare a stării unei clădiri, a unei structuri, care se realizează la cererea sau la adresarea cuiva, a proprietarului sau a altor persoane prevăzute de lege. Aceasta se poate face conform plîngerii, dacă există careva suspiciuni și așa mai departe. Exista un examen care precede reconstrucția sau restaurarea, precede vînzarea. De exemplu, un nou cumpărător dorește să cunoască starea reală a proprietății pe care o cumpără. Examinarea se desfășoară cu obiective diferite, dar nu există nici un expertiză profilactică. Imaginați-vă inspectori care aleargă prin oraş și inspectează fiecare clădire, dar în clădire trebuie mai întîi să ai acces, deoarece exteriorul nu întotdeauna oferă informaţii relevante privind starea clădirii", a subliniat arhitectul.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

arhitect , încălcări

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1771
Populația:
680 locuitori

Pociumbăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Pociumbăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, care se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 680 de oameni. Satul Pociumbăuți a fost menționat documentar în anul 1771.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.