Mergi spre compartimentul: Arhitectura
31 ianuarie 2017, 12:22 Arhitectura views 5136
Clădirea Președinției ar putea fi reabilitată în 2017
31 ianuarie 2017, 12:22 Arhitectura views 5136

Clădirea Președinției ar putea fi reabilitată în 2017

Lucrările de reparație a clădirii Președinției ar putea fi finalizate pînă la sfîrșitul anului curent.

Intenția a fost exprimată de președintele Igor Dodon și ar putea fi materializată din contul surselor extrabugetare, după cum afirmă purtătorul de cuvînt al președintelui, Ion Ceban. Totuși Ceban nu a specificat de unde vor fi luați banii.

„Săptămîna aceasta va fi inspectată clădirea Președinției, devastată la 7 aprilie 2009, și care nici pînă azi nu a fost reparată. Intenția este ca lucrările de reparație să fie inițiate și finalizate în 2017, din surse extrabugetare", anunțat Ceban.

Subiectul a fost pus în discuție în cadrul unei ședințe de lucru cu întreg aparatul președintelui. „S-au discutat diverse: de la planificare, pînă la raportare pe fiecare domeniu de activitate a subdiviziunilor. Astfel de ședințe se vor organiza regulat", a specificat Ceban.

Menționăm că edificiul Președinției a fost deteriorat în timpul protestelor din aprilie 2009, iar de atunci nu mai este funcțional. Lucrările de reparație a clădirii au fost suspendate în 2011 din lipsă de bani. Potrivit estimărilor, pentru finalizarea lor nevoie de circa 180 de milioane de lei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Arhitectura , clădire , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1213 locuitori

Petruşeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Petruşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1213 oameni. Satul Petrușeni a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.