Mergi spre compartimentul: Arhitectura
04 august 2016, 16:34 Arhitectura views 6508
Reamenajarea Scuarului Cehov continuă
04 august 2016, 16:34 Arhitectura views 6508

Reamenajarea Scuarului Cehov continuă

Inițiatorii mișcării de reamenajare a Scuarului Cehov din Capitală au anunțat că acțiunile de renovare a spațiului respectiv continuă, de data aceasta pe banii municipalității.

După prima etapă a reamenajării Scuarului, inițiativa a reușit să:

# Salveze spațiul de preluare și construire;
# Branding-ul și construirea de personalitate;
# Amenajeze spațiul cu bănci, coșuri pentru gunoi, felinare și gazon pentru atragerea oamenilor;
# Elaboreze proiectul de amenajare și perfectare a actelor necesare pentru lucrările de renovare.

Cele 15 mii de dolari folosiți pentru aceste acțiuni au fost colectați în cadrul unei campanii de strîngeri de fonduri. În luna februarie a anului curent inițiatorii au înaintat către Primăria Chișinău și Consiliul Municipal Chișinău o scrisoare în care au solicitat alocarea de fonduri din bugetul municipal pentru realizarea proiectului de reamenajarea a Scuarului Cehov.

Din fericire consilierii municipali au fost foarte receptivi la rugămintea lor și au prevăzut alocarea a 1 milion de lei pentru lucrările de renovare ale scuarului.

Conform Anexei nr. 14 la decizia Consiliului municipal Chişinău nr. 2/6 din 06.07.2016 „Cu privire la aprobarea bugetului municipal Chișinău pe anul 2016 în lectura a doua și corelarea acestuia", alocația respectivă pentru Scuarul "A.Cehov" a fost repartizată către Direcția Locativ-Comunală și Amenajare.

Prioritar pentru continuarea reamenajării este renovarea trotuarului, eliminarea parcării ilegale de pe trotuar și efectuarea lucrărilor de betonare și renovare a elementelor de beton din scuar, pavarea spațiul din centru (cu eliminarea havuzului vechi, așa cum restaurarea lui nu este posibilă).

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

teatru , Arhitectura , restaurare , Chisinau

Comentarii

 (1)
  • #1 IRINA Răspunde Citează selecţia
    Как это не возможно. Фонтан в южном,жарком климате просто необходим. В Комрате-более южном и менее финансируемом уже несколько фонтанов и питевой фонтанчик. Это же так здорово. Чем по 75 тыс. материальную помощь муниципальным советникам выписывать-лучше сделать хорошее для города-чтобы хоть за это жители балгодарили власти города.А если не получиться-думаю все жители сбросяться на это благородное дело-ведь для себя это все делаем и своего города.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
735 locuitori

Bîrlădeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Bîrlădeni, Paladea şi Rujniţa. Satul Bîrlădeni este aşezat pe cursul de sus al rîului Ciuhur, la o distanţă de 9 km de staţia de cale ferată Rediul Mare, la 25 km de oraşul Ocniţa şi la 207 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Bîrlădeni constituia 735 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bîrlădeni datează din anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.