Mergi spre compartimentul: Arhitectura
14 decembrie 2015, 15:50 Arhitectura views 9755
Show de lumini, distracție și muzică bună la deschiderea conacului Manuc Bei (Video)
14 decembrie 2015, 15:50 Arhitectura views 9755

Show de lumini, distracție și muzică bună la deschiderea conacului Manuc Bei (Video)

Show de lumini, distracție și muzică bună. Astfel s-a încheiat prima zi de la deschiderea conacului "Manuc Bei" din raionul Hâncești. Vizitatorii au rămas impresionați de spectacolul de culori și spun că arhitectura reprezintă o adevărată valoare pentru toți.

În timpul lucrărilor de reparații, în clădirea conacului a fost descoperită o baie turcească. S-au păstrat şi catacombele, care deja pot fi explorate.

Din cele trei clădiri care fac parte din complex, doar una a fost reparată în totalitate. În celelalte două, lucrările de reconstrucție vor continua anul viitor și vor fi realizate din banii Fondului de Dezvoltare Regională.

"Este un eveniment grandios nu doar pentru Hânceşti, ci şi pentru întrega Republică. Aceasta va fi o locaţie, care nu se va compara cu niciuna din ţară. Suntem foarte aproape de Capitală. Fluxul de turişti va fi mare", a spus primarul de Hânceşti, Alexandru Botnari.

Pentru restaurarea monumentului istoric, Uniunea Europeană a alocat peste două milioane de euro. Însă, pentru finalizarea lucrărilor este nevoie de încă un milion de euro.

Conacul din Hânceşti a fost construit de diplomatul şi negustorul de origine armeană Manuc Bei Mirzoian. Complexul se întinde pe o suprafaţă de peste trei hectare.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

show , muzica , restaurare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
237 locuitori

Lupăria este un sat din cadrul comunei Malinovscoe, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 237 de oameni. Satul Lupăria a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.