Mergi spre compartimentul: Teatrul
26 octombrie 2022, 14:00 Teatrul views 1894
Teatrul Național ”V. Alecsandri” a lansat în stagiunea curentă două proiecte
26 octombrie 2022, 14:00 Teatrul views 1894

Teatrul Național ”V. Alecsandri” a lansat în stagiunea curentă două proiecte

Două proiecte susținute financiar de donatori a lansat Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Bălți în cadrul celei de-a 66-a stagiuni, care a început la sfîrșitul lunii septembrie, transmite Moldpres.

Solicitată de agenție, Onorina Burlac-Tănas, directorul teatrului, a menționat că administrația este în căutarea unor noi metode de finanțare a teatrului. Astfel, la deschiderea stagiunii curente, în scenă a fost adus un festival inedit - „Weekend al dramaturgiei americane”. Proiectul acestui Festival, la care au participat teatrele din R. Moldova, România și Ucraina, a fost susținut de Ambasada SUA la Chișinău.

Potrivit sursei citate, Naționalul bălțean vine în octombrie către spectator cu realizarea unui alt proiect cu genericul „Onor Teatrului Românesc”, sponsorizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Astfel, trei teatre - din Deva, Bîrlad și Suceava au prilejul să evolueze la Bălți, iar în luna noiembrie Teatrul „Vasile Alecsandri” va pleca cu spectacole în cele trei teatre partenere, propunînd spectatorului român piesa ”451º Fahrenheit”.

”Proiectul „Onor Teatrului Românesc” se află la prima sa ediție, iar Teatrul de Artă Deva deja a oferit spectatorului nostru o lucrare modernizată teatral, un „Păcală” contemporan. Teatrul „Victor Ion Popa” din Bîrlad va aduce pe 26 octombrie la Bălți „O noapte furtunoasă”, iar Teatrul „Matei Vișniec” din Suceava va bucura pe 28 octombrie spectatorul cu „Pisici2”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

teatru , Balti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1966
Populația:
1659 locuitori

Frunză este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, la hotar cu Ucraina, pe linia de cale ferată Ocniţa-Moghiliov-Podolsk, oraşul Frunză  este situat la o distanţa de 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 1659 locuitori. Localitatea a fost întemeiată în anul 1966, cînd lângă fabrica de zahăr încep să se construiască case de locuit, în 1973 obţinînd statutul de localitate de tip orăşenesc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.