Mergi spre compartimentul: Teatrul
22 septembrie 2022, 12:30 Teatrul views 2336
Teatrul ”A.P. Cehov” cere sprijinul publicului
22 septembrie 2022, 12:30 Teatrul views 2336

Teatrul ”A.P. Cehov” cere sprijinul publicului

Colectivul Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A.P.Cehov” vor organiza pe 25 septembrie o acțiune de protest în sprijinul directorului său Constantin Haret, care a fost înlăturat ilegal din funcție de către Ministerul Culturii și invită cetățenii să se alăture acestei acțiuni, care va avea loc în scuarul teatrului duminică, la ora 14.00, relatează Noi.md.

Într-un mesaj video special adresat cetățenilor, actorii Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A.P.Cehov” au reamintit că de mai bine de trei ani cineva încearcă prin toate mijloacele să-l înlăture pe Constantin Haret din funcția de director, în perioada conducerii căruia teatrul lor preferat înflorește și a devenit cel mai vizitat din republică.

Nu înțelegem de ce teatrul Cehov încurcă Ministerului Culturii și de ce reziliază contractul de muncă cu directorul, un om care depune tot efortul în dezvoltarea și prosperitatea teatrului. Cineva vrea cu adevărat să-și facă interesele în teatru. Au o ură personală pentru Haret, nu se uită la calitățile sale profesionale și la ceea ce face pentru teatru. Aceasta ne întristează. Eu au nevoie de acest teren din centrul orașului. Vom lupta pentru casa noastră și pentru directorul nostru", au remarcat actorii.

"Noi activăm demult în teatru și încă nu am văzut o astfel de fărădelege. Întotdeauna vrem să bucurăm spectatorii, dar în aceste momente dificile, sprijiniți-ne și voi pe noi. Avem nevoie de sprijinul vostru, pentru că teatrul nu va exista nici fără noi, nici fără voi. Iar autorităților le spunem – lăsați în pace teatrul nostru, casa noastră! Nu împiedicați oamenii să muncească și să trăiască!", au subliniat artiștii.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1844
Populația:
773 locuitori

Țîghira este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 773 de oameni. Satul Țîghira a fost menționat documentar în anul 1844.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.