Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Teatrul

eye 2092 Vizualizări

Actorii protestatari de la teatrul ”Cehov”, chemați la Minister


UPDATE 10:40În urma întrevederii, protestatarii au rugat sa nu fie organizat un concurs pentru numirea unui nou director al teatrului ci să fie prelungit contractul cu actualul conducător - Constantin Haret pentru perioada de 5 ani. Legislația Republicii Moldova permite a astfel de acțiune. Conducerea ministerului a declarat că pînă la sfîrșitul zilei de astăzi urmează să fie luată o decizie în acest sens, cerînd protestatarilor să renunțe la acțiunile de protest.

 

Astăzi, la ora 10:00, actorii de la teatrul "Cehov" din capitală au ieșit în fața guvernului cu un protest cerînd restabilirea în funcția a directorului Constantin Haret.

În ajunul acțiunii de protest, cinci reprezentanți ai grupului protestatari au fost chemați la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru discuții.

Revenim cu detalii...

Cuvinte cheie:

protest , teatru , Ministerul Educaţiei

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bulboaca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
5095 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi şi la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populația satului constituie 5095 de oameni. Satul este atestat documentar în anul 1711 cu denumirea de Bulboaca Tătărască.

Citeşte mai departe