Mergi spre compartimentul: Literatura
31 octombrie 2013, 10:45 Literatura views 8153
31 octombrie 2013, 10:45 Literatura views 8153

Opera unui scriitor din Republica Moldova, declarată drept cartea anului în România (VIDEO)


Opera unui scriitor din Republica Moldova a fost declarată drept cartea anului în România. Este vorba despre Gheorghe Bîlici şi de volumul său "1001 epigrame", care a fost recunoscută cea mai bună carte de umor prezentată la Festivalul "Ion Cănăvoiu" din Tîrgu Jiu.

Epigramistul nu a fost prezent la eveniment. Autorul a fost anunţat prin telefon că la festivalul de la Tîrgu Jiu a luat marele trofeu. Chiar dacă acesta nu depăşeşte 3.000 de lei moldoveneşti, Gheorghe Bîlici spune că e mîndru de premiu.

"Evident că m-am bucurat foarte mult pentru că această carte este rodul muncii mele pe parcursul a vreo cincisprezece ani de activitate epigramistică", a declarat scriitorul.

Gheorghe Bîlici scrie şi poezie lirică, dar epigramă este totuşi genul preferat. "Epigrama este dragostea mea încă din copilărie, prima epigramă am publicat-o încă pe cînd eram elev în clasa a noua", a adăugat epigramistul.

Festival de Umor din Tîrgu Jiu s-a desfăşurat în perioada 24-27 octombrie şi la el au participat peste 50 de scriitori. Gheorghe Bîlici a debutat în anul 1991 cu un volum de poezii.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

carte , scriitor , literatura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2039 locuitori

Rădenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Rădenii Vechi este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2039 de oameni. Satul Rădenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.