Mergi spre compartimentul: Literatura
03 februarie 2023, 15:00 Literatura views 2216
Statul va finanța traducerea lucrărilor autorilor autohtoni în limbi străine
03 februarie 2023, 15:00 Literatura views 2216

Statul va finanța traducerea lucrărilor autorilor autohtoni în limbi străine

Statul va finanța traducerea lucrărilor autorilor autohtoni în limbi străine, precum și publicarea acestora peste hotare. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost adoptat, la ședința plenară de astăzi, cu votul a 65 de deputați.

Astfel, orice editură din străinătate, care are intenția să traducă și să publice un autor din Republica Moldova, va putea aplica la un concurs pentru a obține o susținere financiară din partea statului.

„Republica Moldova are nevoie de o vizibilitate în străinătate atît din punct de vedere literar, cît și din punct de vedere științific. Or, o traducere într-o limbă străină nu va apărea dacă țara din care iese această publicație nu se va îngriji de apariția acestei traduceri”, a adăugat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

O altă prevedere a inițiativei legislative se referă la faptul că Ministerul Culturii va putea finanța și revistele literare și de cultură.

Respectiv, Guvernul urmează aprobe un Regulament-cadru care va prevedea condițiile de finanțare a revistelor culturale, precum și mecanismul de susținere a traducerii și editării cărților în străinătate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

stat , limbi străine , literatura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
609 locuitori

Brătuşenii Noi este un sat din cadrul comunei Brătuşeni, raionul Edineţ. Satul Brătuşenii Noi este situat la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 16 km de Edineţ şi la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 609 oameni. Localitatea a fost pentru prima dată menționată documentar în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.