Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Literatura

eye 38532 Vizualizări

Fotografiile lui Eminescu. Cum arăta cu adevărat marele poet (Foto)

Fotografiile cu Mihai Eminescu pot fi numărate pe degetele unei singure mîini. În acest moment sînt recunoscute patru fotografii bust cu Eminescu, prima dintre ele, cea mai cunoscută dintre toate, fiind realizată la Praga în anul 1869, pe cînd Eminescu avea 19 ani.

Mai sînt recunoscute, oficial, alte trei busturi: unul realizat la Bucureşti, în 1878, cel de-al doilea în Iaşi, în 1884 iar ultimul, trei ani mai tîrziu, la Botoşani. Există, de asemenea, şi două fotografii de grup în care ar apărea Mihai Eminescu, dar nimeni nu garantează pentru autencitatea lor. Sau cel puţin pentru autenticitatea celei despre care se spune că ar reprezenta promoţia 1864 a gimnaziului din Cernăuţi unde Eminescu a făcut primii ani de şcoală. Cel încercuit în imagine se presupune că ar fi Mihai Eminescu, dar imaginea este a unui om matur şi în nici un caz a unui tînăr de 14 ani (sau 16, pentru că alte surse susţin că fotografia ar fi fost făcută în 1866).

 

Cuvinte cheie:

literatura , Mihai Eminescu , fotografie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Elizavetovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
494 locuitori

Elizavetovca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Elizavetovca şi Boroseni. Satul Elizavetovca este situat la o distanţă de 12 km de oraşul Donduşeni şi la 251 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 494 oameni. Satul Elizavetovca a fost atestat documentar la 8 august 1898.

Citeşte mai departe