Mergi spre compartimentul: Literatura
27 ianuarie 2014, 15:36 Literatura views 13867
Antologia lui Eugen Cioclea a fost lansată la Chişinău
Foto: trm.md
27 ianuarie 2014, 15:36 Literatura views 13867

Antologia lui Eugen Cioclea a fost lansată la Chişinău

Eveniment de o rară consistenţă intelectuală, dar şi de o sensibilitate aparte s-a produs la Librăria din Centru, unde a fost lansat volumul „Antologic” de Eugen Cioclea. Alături de fiica poetului, Laura Cioclea, editorii antologiei şi prietenii poetului au recitat versurile celui care a fost şi va rămîne „cel mai trist poet din Europa”.

Poezia lui Eugen Cioclea l-a inspirat întotdeauna pe actorul Andrei Sochircă. El i-a trăit în scenă mai toate poemele. Cu prilejul lansării noului volum „Antologic”, artistul a prezentat „Vreau să fiu cine-am fost niciodată”.

Redactorul cărţii, Emilian Galaicu-Păun i-a mulţumit fiicei poetului, Laura Cioclea, pentru faptul că i-a pus la dispoziţie manuscrisele cu poezii inedite ale tatălui său - peste 100 de pagini.

„Consider că este cel mai bun poet al secolului XX. A fost un poet apropiat. Îi sunt recunoscător. Graţie lui, am înţeles ce înseamnă cuvîntul”, afirmă Emilian Galaicu-Păun.

Regretatul Eugen Cioclea a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România și din Republica Moldova. A debutat în anul 1988 cu volumul de carte „Numitorul comun”. În 1991, publică un nou volum intitulat „Alte dimensiuni”. Ultimul proiect poetic semnat de Eugen Cioclea, în 2001, se numește „Dați totul la o parte ca să văd”.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

carte , literatura , scriitor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
711 locuitori

Doibani I este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doibani I, Doibani II și Coicova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani I alcătuia 711 oameni în anul 2011. Satul Doibani I a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.