02 octombrie 2021, 13:30 Sănătate views 26309
02 octombrie 2021, 13:30 Sănătate views 26309

Alimentele care ne ajută să dormim bine

Foto: incomemagazine.ro

Cine nu doarme bine noaptea este obosit ziua, iar unele alimente, prin conținutul lor în vitamine și minerale, pot contribui la îmbunătățirea situației, scrie Agerpres in pagina electronica.

Nu sînt soluții miraculoase, însă aceste alimente, ale căror virtuți au fost scoase în evidență de o serie de cercetări, ar trebui să fie încercate de cei care nu dorm bine.

Insomnia poate fi legată de o carență în magneziu, element care se găsește din plin în fasole, ciocolată, nuci, migdale, spanac (și în general în legumele cu frunze verde închis), linte sau anghinare.

În trezirea prea devreme poate fi implicată lipsa de potasiu. Surse de potasiu sunt fasolea, lintea, morunul, scoicile comestibile, frunzele de sfeclă (fierte), cartofii (fierți), bulionul, bananele și spanacul (fiert).

De oboseala din timpul zilei poate fi vinovat un deficit de vitamina D. Cel mai bun leac este expunerea la lumina naturală. În privința surselor alimentare, cele mai indicate sunt peștele gras (somonul, heringii, tonul), ficatul de vită, gălbenușul de ou și laptele de vacă, încheie passionsante.be.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , somn , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
2038 locuitori

Cornești este un sat și comună din raionul Ungheni. Cornești este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2038 de oameni. Satul Cornești a fost menționat documentar în anul 1653.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.