Arată noutățile începînd cu...

eye 8694 Vizualizări

Insomnia este rezultatul certurilor de familie

Cercetătorii din Pittsburgh au descoperit ca persoanele care beneficiază de un mediu familial favorabil, rareori suferă de insomnie. Dacă în familie apar probleme, se iscă scandaluri, acest fapt afectează nu numai dispoziţia, dar și somnul.

Studiul a fost realizat cu implicarea unui grup de 1938 de femei căsătorite cu vîrsta de aproximativ 46 de ani. Fiecăreia i-au fost puse o serie de întrebări referitoare la viaţa de familie. De asemenea, fiecare femeie a trebuit să determine cît de profund este somnul ei şi care este probabilitatea de a adormi repede după o ceartă de familie.

După cum s-a dovedit, cel mai frecvent suferă de insomnie femeile în familiile cărora apar conflicte permanente. Ele adorm tîrziu, se trezesc devreme, şi pe parcursul nopţii nu reuşesc să-şi recupereze forţele.

Oamenii de ştiinţă ne sfătuie să nu petrecem nopţi nedormite în acelaşi pat cu soţul. Mai bine să-l trimiteţi să doarmă pe canapea şi să vă săturaţi liniştit de somn.

 

Sursa: ecology.md

Cuvinte cheie:

familie , insomnie

Comentarii

 (1)
  • #1 jianbin1012
    Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/moldoveni.md/application/modules/mob/views/scripts/news/view.phtml on line 229
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Frumuşica

Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1558 locuitori

Frumuşica este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica și Frumuşica Nouă. Satul Frumușica se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1558 de oameni. Satul Frumușica a fost menționat documentar în anul 1588.

Citeşte mai departe