19 august 2023, 14:30 Sănătate views 19157
19 august 2023, 14:30 Sănătate views 19157

Studiu: Copiii care consumă în mod constant băuturi acidulate sînt mai agresivi


Foto: topnews.ru

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia din New York sugerează că băuturile acidulate îi fac pe copii de cinci ori mai agresivi.

Cercetarile au arătat ca baietii si fetele care consumă zilnic cîte patru sucuri carbogazoase se implică mai repede în conflicte violente, distrug lucrurile altor copii și atacă fizic oamenii, față de copiii care consumă alte băuturi, relatează rosbalt.ru cu referire la Journal of Pediatrics.

De asemenea, băuturile cu un conținut ridicat de zahăr sînt asociate cu stări de indispoziție și dificultăți de concentrare. Cercetătorii americani sugerează că limitarea numărului de băuturi de tip cola, limonade acidulate și alte sucuri îmbunătățește comportamentul copiilor.

Cercetatorii spun, că este cît se poate de clar că atitudinea copiilor este influențată de conținutul de cafeină al acestor băuturi, care perturbă somnul și crește anxietatea.

Anterior, oamenii de știință au demonstrat, de asemenea, că dependența de băuturile răcoritoare poate contribui, de asemenea, la dezvoltarea de boli cardiovasculare, cancer, cancer pancreatic, diabet, pietre la rinichi.

 

Sursa: topnews.ru

Cuvinte cheie:

alimentatie , copii , sanatate , bauturi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
78 locuitori

Ulmul Mic este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmul Mic alcătuia 78 de oameni în anul 2012. Satul Ulmul Mic a fost înființat la ănceputul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.