Arată noutățile începînd cu...

eye 627 Vizualizări

MS a venit cu recomandări pentru părinți în contextul înregistrării primului caz probabil de hepatită acută


Ministerul Sănătății a venit astăzi cu recomandări pentru părinți în contextul înregistrării în Republica Moldova a unui caz probabil de hepatită acută de etiologie necunoscută la copii, relatează MOLDPRES.

În comunicatul emis ministerul îndeamnă părinții să fie atenți la semnele hepatitei acute, precum apariția icterului (culoarea galbenă a feței și a sclerei, urina întunecată la culoare), dar și la simptomele afecțiunilor gastrointestinale - greață, vomă, diaree și dureri abdominale.

Conform sursei citate, pentru confirmarea sau infirmarea unui caz probabil de hepatită acută de etiologie neidentificată vor fi efectuate probele necesare pentru a exclude prezența virușilor obișnuiți care provoacă hepatită virală acută și prezența hepatitei toxice medicamentoase.

Medicii recomandă respectarea bunelor practici de igienă, precum spălarea regulată a mîinilor, curățarea și dezinfectarea suprafețelor care pot fi atinse frecvent de copii și a jucăriilor.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că de hepatită acută de origine necunoscută pot suferi copiii la orice vîrstă, începînd de la o lună pînă la 16 ani.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rîşcani

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Citeşte mai departe