Arată noutățile începînd cu...

eye 18069 Vizualizări

Alimentul pe care îl mîncăm de dimineaţa pe fugă, un pericol pentru sănătate

Una dintre cele mai populare gustări este covrigul. Cei mai mulţi dintre noi ne începem ziua cu un covrig sau mai mulţi şi uneori mai ronţăim cîte unul chiar şi în timpul zilei. Ca orice produs de panificaţie, covrigul nu este cel mai prietenos produs pentru siluetă, însă dacă mai este şi mîncat în exces, atunci poate cauza probleme pentru sănătate.

Chiar dacă nutriţioniştii recomandă să nu sărim peste micul dejun, pentru că dă energie pentru începutul de zi, mulţi oameni ignoră acest sfat şi apelează la o soluţie provizorie, mult mai la îndemînă: covrigii. Avantajul lor este că pot fi mîncaţi în drum spre serviciu sau chiar în timp ce lucrăm şi ne dă repede senzaţia de saţietate.

De cînd au devenit atît de populari, nutriţioniştii trag un semnal de alarmă şi îi avertizează pe consumatori asupra riscurilor pentru sănătate.

"Ca orice alt aliment consumat în exces, covrigul nu face bine. Dacă se mănîncă un covrig pe zi sau un covrig o dată la cîteva zile, nu este nicio problemă, dar dacă se exagerează atunci apar problemele", a declarat  medicul nutriţionist Aurelia Zugravu, informează jurnalul.ro.

Conform specialistului, un covrig de 100 de grame, care este echivalentul a două felii mari de pîine, conţine între 280 de calorii şi 300 de calorii. Covrigii, atît de populari, au în compoziţie făină albă, lipsită de substanţe nutritive, cum ar fi vitamine, fibre şi proteine şi un element surpriză, zahăr.

 

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

dieta , alimentatie , sanatate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sărata Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
843 locuitori

Sărata Nouă este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 843 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Citeşte mai departe