03 aprilie 2024, 11:30 Sănătate views 16265
Ce amenințări ascund lucrurile cotidiene?
03 aprilie 2024, 11:30 Sănătate views 16265

Ce amenințări ascund lucrurile cotidiene?

Există lucruri care ne pot afecta serios sănătatea, dar noi nu simțim  nicio amenințare, pentru că aceste lucruri ne înconjoară și arată destul de inofensiv.

Crema de protecție solară

Crema de protecție solară protejează pielea noastră de acțiunea dăunătoare a razelor ultraviolete, dar testele au arătat că cele mai multe dintre aceste creme conțin ingrediente nocive, deaceea folosirea lor permanentă este la fel  de periculoasă ca și expunerea la soare fără acestea. Substanțele  chimice din cremele de protecție generează diverse tumori ale pielii și pot perturba echilibrul hormonal al organismului.

Acidul citric afectează dinții


Deși unele dintre produsele care conțin acid citric sînt folositoare, îsăși substanța afectează dinții. Potrivit stomatologilor, acesta pătrunde în smalțul dinților și îl distruge, ceea ce dăunează sănătății cavității bucale. Acidul citric se conține nu doar în unele fructe, dar și în băuturi, astfel încît pentru a nu strica dinții, ar trebui să evitați băuturile carbogazoase.

Alergarea

Alergarea, în anumite condiții, este foarte folositoare pentru organism, deși există mulți adversari a acestui tip de activitate fizică. Alergarea poate aduce, de fapt, atît beneficii cît și prejudicii, deaceea trebuie practicată cu mare atenție.

Mulți aleargă pe suprafețe dure, cum ar fi drumurile de beton, ceea ce afectează articulatiile, în special genunchii.

Pentru persoanele supraponderale, alergarea este contraindicată, deoarece la acestea presiunea asupra articulațiilor picioarelor este mult mai mare. Astfel de oameni ar trebui să aleagă alte tipuri de activitate fizică, iar după ce vor atinge greutatea dorită, pot începe să alerge.

 

Sursa:  listverse.com

Cuvinte cheie:

pericol , dauna , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
525 locuitori

Solnecinoe este un sat din cadrul orașului Camenca, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Camenca și la 161 km de Chișinău. Populaţia satului Solnecinoe alcătuia 525 de oameni în anul 2000. Satul Solnecinoe a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.