Arată noutățile începînd cu...

eye 796 Vizualizări

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită în toată țara


Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis prelungirea, pînă pe 15 martie, a stării de urgență în sănătate publică.

Din 17 ianuarie, la frontiera de stat se va reveni la sistemul prin care, indiferent de țara de proveniență, intrarea în Republica Moldova va fi permisă sau în baza certificatului de vaccinare, sau a testului negativ la COVID-19, sau în baza concluziei medicale că persoana a suportat virusul în ultimele 6 luni, sau a unui act confirmativ de prezență a anticorpilor, transmite IPN.

Avînd în vedere contagiozitatea ridicată a tulpinii Omicron, au fost adoptate măsuri suplimentare de protecție. Din 17 ianuarie, în localitățile aflate în pragul de alertă portocaliu, cum este și municipiul Chișinău (n.r.), deservirea clienților în unitățile de alimentație publică va fi permisă numai cu prezentarea certificatului COVID-19, în limita a 75% din capacitate.

În localitățile cu pragurile de alertă verde, galben și portocaliu, evenimentele private – mese festive, petreceri corporative, nunți, botezuri – vor permise numai cu prezentarea de către participanți a certificatului COVID-19. Iar în localitățile cu pragul de alertă roșu evenimentele private rămîn interzise.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ştefan Vodă

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1909
Populația:
6700 locuitori

Ştefan Vodă este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ştefan Vodă. Amplasat în partea de sud-est a republicii, oraşul Ştefan Vodă este situat la o distanţă de 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6700 locuitori. Istoria localităţii începe cu anul 1909, odată cu întemeierea coloniei germane Kizil.

Citeşte mai departe